El manifest

En aquesta pagina trobaràs la nostre declaració d’itencions amb aquesta campanya.


Benvolgut/da,

Una de les missions del Gremi de Jardineria de Catalunya es “Representar a tots els seus afiliats, intervenint en les relacions laborals, contribuint a la defensa i en la promoció dels seus interessos professionals, laborals, econòmics, socials i culturals, tant individuals com col·lectius, que li siguin propis”. L’intrusisme i la competència deslleial són sens dubte un problema greu i endèmic en el nostre sector i fa temps que el Gremi està treballant per minimitzar els seus efectes.

Per seguir en aquesta direcció hem iniciat una campanya de difusió dels efectes d’aquestes activitats il·legals amb l’objectiu de transmetre la preocupació que tenen els nostres professional i els riscos que comporta per als usuaris finals ja siguin públics o privats.

També s’han creat uns materials amb el que es vol que cada associat es pugui identificar com a membre professional i associat durant la realització d’un servei, en el seu local/botiga, en la documentació oficial, en els pressuposts, … És molt important que els professionals de la jardineria ens identifiquem com a tals i, per tant, que els clients tinguin clar que els serveis facturats estan garantits en tots els aspectes: des de la preparació del personal, la qualitat dels materials i per suposat el tractament i manteniment de la matèria viva.

Des del Gremi us recomanem que abans de contractar uns serveis de jardineria li demaneu al vostre proveïdor que s’identifiqui com a professional reglat i amb experiència contrastada. Un agremiat sempre respondrà a aquests nivell de qualitat i compromís.

El Gremi va posar en coneixement de la Inspecció de Treball la preocupació del sector amb el tema del l’intrusisme. Aquesta va donar el seu suport a les accions que pugui emprendre. Des del Gremi, hem encoratjat als nostres associats que prenguin l’iniciativa i denunciïn els casos d’intrusisme o competència deslleial. Tantmateix, volem extendre aquesta responsabilitat a tota la societat civil per tal d’actuar davant d’un problema endèmic de la nostra cultura. Si vols presentar algun tipus de denúncia o consideres que pots aportar informació relativa a algun cas real, si us plau, posa’t en contacte amb el Gremi mitjançant el formulari que trobaràs en aquest site en l’apartat de contacte amb nosaltres.

Per altra banda, el Gremi de Jardineria de Catalunya ha mantingut converses amb l’administració per tal d’iniciar un procés de regulació de les activitats de Jardineria. Alguns de les propostes que s’han detallat han estat relacionades en l’autorització de la creació d’una certificació oficial reglamentaria sobre els sistemes de reg, subministrament i gestió de l’aigua.

El Gremi de Jardineria de Catalunya vol agrair-te la teva col·laboració en la difusió d’aquesta campanya.


Necessites un jardiner qualificat?

El Gremi de Jardineria de Catalunya et pot assessorar en la contractació dels serveis de Jardineria que necessitis. Els nostres associats són professionals qualificats i amb experiència que t’oferiran el millor tracte.

Contacte amb el Gremi